O piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da je izkušnja uporabnikov učinkovitejša.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo, kadar so nujno potrebni za delovanje strani.

Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani. Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta se uporabljajo naslednji piškotki (angl. cookies). Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje. Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletne strani. Njihov namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve sta razvidna iz naslednje tabele:

Ime piškotka Servis Vrsta Veljavnost Opis
ixtlan-team.si/ Zahtevani piškotki 1 leto Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.
_ga Google Analytics Piškotki za spremljanje statistike 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics Piškotki za spremljanje statistike Seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics Piškotki za spremljanje statistike Seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Pravilnik o uporabi piškotkov podatkov velja od 22. aprila 2020 in se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni. Več o em, kako Numo varuje vaše osebne podatke, lahko preberete v Pravilniku o varstvu zasebnosti.