Kariera

Pogosta vprašanja

Če vas zanima kakšna podrobnost o tem, kako je pri nas in kaj delamo, so tukaj odgovori na najpogostejša vprašanja iskalcev dela.

Ixtlan Team se ukvarja z razvojem programske opreme po naročilu. Naši naročniki so ministrstva, agencije, uradi, uprave in druge organizacije v državni in tudi javni upravi Republike Slovenije, na primer Ministrstvo za finance, Agencija za kmetijske trge, Finančna uprava Republike Slovenije, Vrhovno sodišče, Uprava za pomorstvo in drugi. Velika večina teh organizacij posluje po zakonih, ki so napisani zgolj zanje. Ko potrebujejo informacijsko podporo, je na trgu običajno ne morejo kupiti. Tu smo nepogrešljivi mi, saj jim lahko ponudimo razvoj informacijskih rešitev po naročilu oziroma glede na njihove potrebe.

Petinosemdeset odstotkov zaposlenih ima vsaj visokošolsko izobrazbo (diplomanti prve stopnje fakultete). Največ zaposlenih je končalo študij računalništva in informatike. Sledijo jim zaposleni, ki so končali študij matematike, fizike, organizacije ali ekonomije. Večina zaposlenih je razvojnih inženirjev, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme (načrtovanje in programiranje). Sledijo vodje projektov in poslovni analitiki.

V podjetju je redno zaposlenih več kot 40 sodelavcev. Poleg tega so med našimi sodelavci študentje in pogodbeni sodelavci. Povprečna starost v podjetju je 34 let.

Izdelujemo velike sisteme, skoraj izključno moderne spletne aplikacije. Uporabniški vmesniki so izdelani kot Single-Page-Application, praviloma v zadnji različici Angular in Typescript. Aplikacijski moduli delujejo kot API, izdelan v Java EE ali .Net Core (C#), nad podatkovnimi zbirkami Oracle ali Microsoft.

Vsak novi sodelavec (po domače novinec) dobi svojega mentorja. Delo mentorja opravljajo naši najboljši sodelavci. Med uvajanjem ti bo mentor stalno na razpolago. Na začetku se boš predvsem učil in spoznaval način dela v našem podjetju. Ko boš pridobil osnovno znanje in izkušnje, boš začel delati pri projektih. Težavnost nalog bo na začetku nižja, nato pa se bo stopnjevala do zahtevnosti, predvidene za tvoje delovno mesto.

Osnovno uvajanje običajno traja od dva do tri tedne. Sledi še uvajanje v delo pri projektu, ko že dobiš tudi lažje naloge.

Čas uvajanja je odvisen od zahtevnosti projekta, pri katerem bo novi sodelavec po uvajanju delal. Za samostojno delo je potrebna določena stopnja kakovosti in učinkovitosti (hitrosti).

Začetek samostojnega dela je po naših izkušnjah zelo odvisen tudi od posameznikove želje in truda.

Običajno delamo od ponedeljka do petka po osem ur na dan. Prihod na delo je najkasneje ob 9.00, razen dogovorjenih izjem.

Če imaš med delovnim časom kakšne obveznosti, jih lahko opraviš brez težav, le prej moraš to sporočiti.

Delo, ki ti ga ni uspelo končati v službi, pa je vedno mogoče dokončati doma. Plačilo je enako, kot če si na delovnem mestu.

Za nas je samoumevno, da so vse nadure plačane.

Odnosi v podjetju so dobri in sproščeni. Stalno si prizadevamo za spoštovanje in upoštevanje različnosti. Smo pa samo ljudje in kdaj se zakreše tudi kakšna iskrica, a se zelo trudimo, da jih je čim manj in da se hitro zopet dobro razumemo.

Delal boš v skupini. V podjetju se vse delo izvaja v okviru projektov. Vodja projekta na podlagi naročil dodeli posamezniku delovno nalogo, poda zahteve in ustrezna navodila. Vsak član skupine uporablja svoje strokovno znanje in upošteva zahteve, navodila ter standarde podjetja.

Naši projekti so obsežni in zahtevni. Razvoj aplikacij pri takih projektih se močno razlikuje od razvoja manjših aplikacij. Če želiš pridobiti izkušnje z razvojem velikih in zahtevnih projektov, potem je Ixtlan Team pravo podjetje zate. Poleg tega je za nas na prvem mestu kakovost naših izdelkov. Če rad razvijaš dobro programsko opremo, boš to lahko počel pri nas.

Na projekte, pri katerih boš sodeloval, boš zagotovo ponosen.

Običajno je to vodja projekta. Pri večjih projektih je lahko tudi vodja skupine.

Tukaj si lahko ogledaš nekaj primerkov. Seveda smo izbrali le najlepše :). Na slikah pa vidiš tudi, kakšni so naši poslovni prostori.

Možnosti za napredovanje so v našem podjetju dobre. Pri izbiri sodelavcev vedno izberemo tistega, za katerega ocenimo, da bo v prihodnosti zmožen tudi napredovati. Torej če se pri izbiri novega sodelavca nismo zmotili je napredovanje skoraj zagotovljeno. Hitrost pa je odvisna od rezultatov, zmožnosti in ne nazadnje želje po napredovanju.

Dobra. V Ixtlan Teamu smo vedno imeli dobre plače. To je za nas pomemben del prijetnega delovnega okolja in vzdušja.

Višina plače je odvisna tudi od števila ur, ki jih opravite v mesecu. V nasprotju z nekaterimi podjetji vedno plačamo vse nadurno delo.

Verjamemo, da je treba dobre poslovne rezultate podjetja deliti z zaposlenimi. Podjetje posluje uspešno, zato vsak december vsi dobimo lepe denarne nagrade.

Take delitve v podjetju ne poznamo. Vsi zaposleni, ki se ukvarjajo s programiranjem, se usposobijo za full-stack razvijalce. Zdi se nam pomembno, da razvijalci poznajo in razumejo delovanje vseh delov in nivojev računalniških aplikacij. Le tako bodo zmožni napredovati in znati tudi načrtovati računalniške aplikacije. Dobra rešitev je več kot vsota posameznih delov.

Računalnik bo hiter. Dobiš dva monitorja ali pa enega res velikega (40+ inčev). Lahko tudi tri, če veš, kaj bi z njimi počel.

Naše podjetje ima zahtevne naročnike, ki od članov projektne skupine pričakujejo določeno formalno izobrazbo, zato je ta pomembeni pogoj za redno zaposlitev.

Seveda. Študij je na prvem mestu.

Običajno je, da se študentje po koncu študija v našem podjetju tudi redno zaposlijo.

Zaradi tehnične in vsebinske zahtevnosti projektov traja uvajanje najmanj dva meseca, pri zahtevnejših projektih celo tri mesece ali več. Strokovno prakso zato opravljajo le sodelavci, ki že delajo v podjetju oziroma nameravajo delu v njem posvetiti več časa.

Za začetek nam lahko pošlješ elektronsko pošto, dodaj življenjepis in navedi, katero delovno mesto te zanima. Na kratko nam opiši svoje znanje in delovne izkušnje s tega področja.

Če boš ustrezal našim pričakovanjem in potrebam, te bomo povabili na razgovor.